Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Vona Gábor nemzetébresztésről
  2007-09-14 16:55:20, péntek
 
  Vona Gábor nemzetébresztésről és helytállásról - a Demokrata 36. számában megjelent interjú
2007. szeptember 13.

Történelmi példák sora hozható annak igazolására, hogy néha egyetlen ember helytállása százezreket mozdított meg. Ez a célunk. Ezen túlmenően ugyanakkor egy olyan nemzeti hálót kívánunk létrehozni, amely hatékonyan megvédi a sajátjainkat, minden értelemben biztonságot ad nekik - mondta a Demokratának Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyar Gárda Egyesület elnöke.

- A Magyar Gárda tagjainak eskütétele fegyelmezetten, ribillió nélkül zajlott le, noha a média hetek óta utcai bandaharcokat és náci rohamosztagokat vizionált. Győztek?

V.G.: A Gárda zászlóbontása egyértelmű siker és győzelem. Nem nagyon volt még arra példa, hogy egy szervezet megalakulását ilyen irracionális hisztéria kísérje. Példátlan, hogy a miniszterelnök a legfőbb ügyészhez fordul, hajmeresztő, hogy a Zsidó Világkongresszus levelet ír Gyurcsány Ferencnek, ami pedig a sajtóban zajlott, anélkül, hogy egyáltalán bármit tudtak volna arról, hogy mit akar a Magyar Gárda, túlment minden határon. Összehangolt, gyűlölködő támadás indult ellenünk. Ebbe nálunk erősebbek is belebuktak volna, mi mégis talpon maradtunk, és becsülettel véghez vittük, amit elterveztünk. A gyűlöletáradat visszahullott ellenségeinkre. Egy nagy csatát megnyertünk. A valódi rendszerváltás kivívásához átgondolt, ésszerű és hatékony építkezésre van szükség.

- Nem túlméretezett cél mindjárt az egész nemzet megmentése néhány tucat gárdistával?

V.G.: Kétségtelenül nagyképűségnek tűnhet, hogy ötvenhat ember eskütétele kapcsán ilyen dimenziókban gondolkodunk. De látom és érzékelem azt a hatást, amit ezek az emberek a nemzetben gondolkodó magyarokra gyakoroltak. Hihetetlen mennyiségű e-mail, telefonhívás, levél érkezik hozzánk. Olyan szeretet övezi ezt a kezdeményezést, hogy máris mozgalommá váltunk. Nem ötvenhat emberről beszélünk már, hanem lassan háromezer jelentkezőről, és százezrekről, akik mögöttünk állnak. Ez az ötvenhat ember példát mutatott, amikor a legszélsőségesebb gyűlölet ellenére, nem csuklyában, azonosító nélkül, hanem arccal, névvel, büszkén kiálltak, mondhatni, vásárra vitték a bőrüket. Ez a bajtársiasság példát mutatott mindenkinek gerincességből, bátorságból, magyarságból.

- Mit jelent a polgárvédelem?

V.G.: A Magyar Gárda együtt akar működni a polgárőrséggel, vagy akár a rendőrséggel a helyi közösségek biztonsága és nyugalma érdekében, segítve e szervek munkáját. A gárdisták szükség esetén a jelenlétükkel is védelmet nyújtanak azoknak, akik rászorulnak.

- Ilyen helyzetekben ugyanakkor könnyű dolga lehet a Gárdát kompromittálni igyekvő provokátoroknak...

V.G.: Wittner Mária azt mondta az avatáson, hogy a gárdisták a sátánnal szállnak szembe. Aki a sátán ellen küzd, annak föl kell készülnie arra, hogy a sátán a maga módján védekezik: lejárató kampányokra, dezinformációra, korrumpálási és megosztási kísérletekre. Nem elég a morális fölény, okosabbaknak is kell lennünk, mint ellenségeink.

- A Gárda eskütétele mindenesetre azt jelzi, hogy valóban megnyertek egy csatát, hiszen a provokációval fenyegetőző ellenérdekeltek nem tudták megzavarni az avatási ceremóniát.

V.G.: Sikertelen volt az ellenséges kommunikáció. Az a nem létező veszélyhelyzet, amit igyekeztek fölfesteni, mindössze pár száz szélsőségest vitt ki a Vár aljába. A mi rendezvényünkön viszont ötezer ember ünnepelt fegyelmezetten, méltóságteljesen. Ez önmagáért beszél. Nemcsak az érdeklődő közönség soraiban láttam könnyeket a szemekben, hanem a gárdisták is meghatódtak, átérezték a pillanat emelkedettségét. Ezt ország-világ láthatta, ahogy azt is, ami az ellentüntetésen történt. Egyesek előszeretettel nevezik csürhének a jobboldalt. Bebizonyosodott, hogy ez a minősítés a szélsőbaloldali őrjöngőkre igaz.

- Van egyáltalán létjogosultsága 2007-ben a harcos antifasizmusnak?

V.G.: A fasizmus Olaszországban 1945-ben gyakorlatilag meghalt. Nekünk ma és itt nincs közünk sem a fasizmushoz, sem a nácizmushoz. Fogalmam sincs, ki ellen hadakoznak az antifasiszták akkor, amikor a tovább élő kommunizmus veszélyezteti a békés mindennapokat és a nemzet jövőjét. Őszintén megvallva, elegem van már a sok csúsztatásból, ezért hívtam ki múlt pénteken a Gárda ügyében nyílt és élő vitára a fő hazudozókat: Gyurcsány Ferencet, Kóka Jánost és Dávid Ibolyát. Jöhetnek külön-külön, vagy akár együtt is. Öntsünk végre tiszta vizet a pohárba. Nekünk nincs félni és titkolni valónk.

- Pedig egy Magyar Antifasiszta Liga nevű csoportocska a Magyar Gárda elleni gyűlöletkampány részeként népszavazást szeretne kiíratni az úgynevezett holokauszttagadás büntethetővé tétele érdekében. Hogyan kerül a csizma az asztalra?

V.G.: Ezt tőlük kéne megkérdezni. A mi szánkból a ,,zsidó" szó el sem hangzott. Senki nem gondolhatja komolyan, hogy a mindennapjainkat a zsidókérdésen való rágódás tölti ki. Elegünk van ebből a tendenciózus félrebeszélésből. Magyarországon, ha valaki büszkén vállalja magyarságát, mindjárt azt kezdik firtatni egyesek, hogy mit gondol a zsidókról. Könyörgöm, hogy jön ez egyáltalán szóba? De ha már itt járunk, megfordítanám a kérdést. Szeretném egyszer megismerni a hazai zsidóság hivatalos képviselőinek állásfoglalását a magyarsághoz való viszonyukról. A micisapkáról, tetemcafatról, és a bőgatyáról már hallottunk, nagyon remélem, nem ebben merül ki a hivatalos álláspont.

- A történelmi keresztény egyházak felső vezetése mintegy vezényszóra elhatárolódott azon papi személyektől, akik megáldották, fölszentelték a Magyar Gárda zászlaját, illetve részt vettek az ünnepélyes eskütételen. Csalódott emiatt?

V.G.: Nem vagyok egyházjogász, nem tudom, milyen felhatalmazás szükséges ahhoz, hogy egy pap részt vegyen egy ilyen rendezvényen. Megdöbbentő viszont, hogy Hiller István kultuszminiszter szabályosan raportra hívta a történelmi egyházak vezetőit, hogy számon kérje őket, és holmi kívánságokat fogalmazzon meg a Magyar Gárdához való viszonyukat illetően. Az állam és az egyház szétválasztásának liberális tanával ez merőben ellentétes. Számtalan jobbikos rendezvényen vettek már részt egyházi személyek, bármiféle hangos elhatárolódás nélkül. Sajnos olyan nyomás alá kerültek az egyházak, hogy kénytelenek voltak belemenni ebbe az utcába. Maximálisan kiállunk az avatáson megjelent papok és lelkészek mellett.

- Csuka Tamás dandártábornok, nyugalmazott református tábori püspök némileg provokatívan azt mondta, a Gárda zászlaja keltsen félelmet azokban, akik bármilyen módon a magyarság ellen törnek. Célja-e a Magyar Gárdának a félelemkeltés?

V.G.: Mi nem valami vagy valaki ellen, hanem a magyarság védelmében bontottunk zászlót. Senkit nem fenyegetünk, de azt sem fogjuk eltűrni, hogy minket fenyegessenek akár személyünkben, akár magyarságunkban. Tetszik, vagy nem tetszik: Magyarország a magyaroké. Ebből egy jottányit sem engedünk.

- Mi lehet a sosem tapasztalt gyűlöletkampány magyarázata? Tényleg ilyen félelmet váltott ki a Magyar Gárda egyesekben?

V.G.: Először arra gondoltam, hogy a kormány így próbálja elterelni a figyelmet a valóságos veszélyekről, a reformoknak nevezett folyamatok okozta katasztrófahelyzetről. De olyan hőfokot ért el a gyűlölködés, hogy a racionális megfontolások kizárhatók. Valószínűleg azt érzékelték, hogy kezd testet ölteni és erősödni egy olyan elkeseredés és népharag, amely immár hatékonyan és szervezetten tud cselekedni a parlamenten kívül. Ezt igyekeznek - abszurd módon - a Magyar Gárdán megtorolni. Ezért igyekeznek megfélemlíteni azokat, akik tagjai vagy szimpatizánsai a Gárdának. Magyarország olyan helyzetben van, hogy az embereknek nincs hová hátrálni. Jellemző a hatalom irracionalitására, hogy minden tettükkel hozzánk taszítják a saját hazájukban kisemmizett, megalázott tömegeket.

- A Magyar Gárda gyalázásában különös összhangzatot produkáltak olyan politikusok, mint Gyurcsány Ferenc, Tom Lantos vagy éppen Ján Slota, a soviniszta Szlovák Nemzeti Párt vezére. Mi a közös ezekben a támadásokban?

V.G.: A magyarellenesség.

- A gyűlöletkampány szomorú eredménye, hogy egy gárdistát súlyosan megsebesítettek az avatás előtt. Mi történt pontosan?

V.G.: Az illetőt közvetlen közelről kétszer lőtték arcon gázpisztollyal. Az ő kérésére és érdekében erről nem kívánok bővebben beszélni.

- A hisztériakampány során a Magyar Gárda szándékaiban egyesek mindenféle szörnyűséget véltek fölfedezni. Tömören összefoglalva tulajdonképpen mi a cél?

V.G.: A magyarság veszélyben van a saját hazájában, s a rendszerváltás elsősorban morális értelemben nem valósult meg. Ennek végrehajtása persze a politikai elit feladata, de a példamutatással a Magyar Gárda katalizátora lehet egy ilyen folyamatnak. Az áldozatvállalás fölébresztheti az alvó magyarságot. Történelmi példák sora hozható annak igazolására, hogy néha egyetlen ember helytállása százezreket mozdított meg. Ez a célunk. Ezen túlmenően ugyanakkor egy olyan nemzeti hálót kívánunk létrehozni, amely hatékonyan megvédi a sajátjainkat, minden értelemben biztonságot ad nekik.

- Ez volna a párhuzamos intézményrendszer, a másik Magyarország alapja?

V.G.: Mondhatjuk így is. Szeretnénk olyan intézményeket megteremteni a Gárdához kapcsolódva, amelyek a nemzeti szolidaritás alapján működnek. Mondok egy példát: nagyon sok igaz magyar ember keres munkát, vagy veszélyben van az állása, mert megvallja a magyarságát. Szeretnénk, ha ezek az emberek egymásra találnának azokkal az országért munkálkodó vállalkozókkal, cégekkel, akik pedig munkaerőt keresnek. Kulcsfontosságú, hogy tudjunk egymásról, és segítse az egyik magyar a másikat. Szeretnénk mindehhez anyagi erőforrásokat is biztosítani, aminek a részleteit nem szeretném kifejteni, nehogy elgáncsolják.

- Hogyan tovább az ünnepélyes eskütétel után? Miként fognak az országos szervezéshez?

V.G.: A legközelebbi nagy célunk, hogy október huszonharmadika körül újabb avatásra és eskütételre kerüljön sor. A háromezer jelentkezőből az elkövetkező időben kiválogatjuk azokat, akik alkalmasak gárdistának. A provokátorokat és a futóbolondokat távol akarjuk tartani a Magyar Gárdától. Ennek érdekében a fizikális és a szellemi rátermettséget is vizsgáljuk. Külsős szakemberek, például vízimentők, tűzoltók, volt katonák vesznek részt a válogatásban és a felkészítésben. Szeretném, ha ősszel minden megyében legalább harmincan viselnék a Magyar Gárda egyenruháját.

Ágoston Balázs
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: magyarellenesség, mindennapjainkat, világkongresszus, méltóságteljesen, hisztériakampány, kultuszminiszter, félrebeszélésből, áldozatvállalás, magyarországért, provokátoroknak, gyűlöletkampány, állásfoglalását, huszonharmadika, dezinformációra, antifasizmusnak, létjogosultsága, rendezvényünkön, ellenérdekeltek, emelkedettségét, ellentüntetésen, szélsőbaloldali, bebizonyosodott, magyarságunkban, rohamosztagokat, megsebesítettek, példamutatással, kulcsfontosságú, gázpisztollyal, felkészítésben, gyűlöletáradat, kompromittálni, fölébresztheti, olaszországban, miniszterelnök, fegyelmezetten, rendszerváltás, olyan nemzeti, média hetek, szervezet megalakulását, legfőbb ügyészhez, sajtóban zajlott, gyűlöletáradat visszahullott, nagy csatát, valódi rendszerváltás, egész nemzet, nemzetben gondolkodó, ötvenhat ember, legszélsőségesebb gyűlölet, bajtársiasság példát, helyi közösségek, gárdisták szükség, sátánnal szállnak, Vona Gábor, Demokratának Vona Gábor, Jobbik Magyarországért Mozgalom, Magyar Gárda Egyesület, Magyar Gárda, Zsidó Világkongresszus, Gyurcsány Ferencnek, Wittner Mária, Gyurcsány Ferencet, Kóka Jánost, Dávid Ibolyát, Magyar Antifasiszta Liga, Hiller István, Magyar Gárdához, Csuka Tamás, Magyar Gárdának, Magyar Gárdán, Gyurcsány Ferenc, Szlovák Nemzeti Párt, Magyar Gárdától, Ágoston Balázs,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Naplemente  Tehetségtelen gyerek nincs.  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  próbáljuk ki az őszinteséget  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Beney Zsuzsa - Tavasz  Volt egy...  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Két ember becsülete  A Föld napja  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 25  A végzet az  Szép estét kedves látogatóimna...  Ma  Próbálkozni kell ahhoz,  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjt  Emlék  Facebookon kaptam  Különös!  Az embernek a társa: hiányzik.  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Messziről jött ember  A Mester kezének érintése  Nehezen engedem  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Alakot vált...  A végzet az  Facebookon kaptam  Naplemente  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Búzaszentelés  802 esztendeje, 1222. április ...  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Föld napja április 22  Környezetvédelem  Ünnepelj csak  Április 22. a Föld napja,  Jó éjszakát  Viharban csak az a fa marad ál...  Minden szülő a lényével nevel. 
Bejegyzés Címkék
olyan nemzeti, média hetek, szervezet megalakulását, legfőbb ügyészhez, sajtóban zajlott, gyűlöletáradat visszahullott, nagy csatát, valódi rendszerváltás, egész nemzet, nemzetben gondolkodó, ötvenhat ember, legszélsőségesebb gyűlölet, bajtársiasság példát, helyi közösségek, gárdisták szükség, sátánnal szállnak, sátán ellen, maga módján, morális fölény, provokációval fenyegetőző, avatási ceremóniát, ellenséges kommunikáció, érdeklődő közönség, pillanat emelkedettségét, ellentüntetésen történt, szélsőbaloldali őrjöngőkre, harcos antifasizmusnak, fasizmus Olaszországban, antifasiszták akkor, békés mindennapokat, nemzet jövőjét, úgynevezett holokauszttagadás, zsidókérdésen való, tendenciózus félrebeszélésből, hazai zsidóság, magyarsághoz való, hivatalos álláspont, történelmi keresztény, ünnepélyes eskütételen, ilyen rendezvényen, történelmi egyházak, egyház szétválasztásának, avatáson megjelent, magyarság ellen, magyarság védelmében, sosem tapasztalt, valóságos veszélyekről, reformoknak nevezett, racionális megfontolások, olyan elkeseredés, parlamenten kívül, embereknek nincs, hatalom irracionalitására, saját hazájukban, soviniszta Szlovák, közös ezekben, gyűlöletkampány szomorú, gárdistát súlyosan, avatás előtt, illetőt közvetlen, hisztériakampány során, magyarság veszélyben, saját hazájában, rendszerváltás elsősorban, politikai elit, ilyen folyamatnak, áldozatvállalás fölébresztheti, alvó magyarságot, párhuzamos intézményrendszer, másik Magyarország, nemzeti szolidaritás, emberek egymásra, országért munkálkodó, egyik magyar, ünnepélyes eskütétel, országos szervezéshez, legközelebbi nagy, háromezer jelentkezőből, elkövetkező időben, futóbolondokat távol, szellemi rátermettséget, magyarellenesség, mindennapjainkat, világkongresszus, méltóságteljesen, hisztériakampány, kultuszminiszter, félrebeszélésből, áldozatvállalás, magyarországért, provokátoroknak, gyűlöletkampány, állásfoglalását, huszonharmadika, dezinformációra, antifasizmusnak, létjogosultsága, rendezvényünkön, ellenérdekeltek, emelkedettségét, ellentüntetésen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3816
  • e Hét: 18046
  • e Hónap: 29157
  • e Év: 182653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.